Vertica Norge fyller 1 år! 

Hva har vi fått til?

Vertica Norge 1 år!

24. april 2017 startet jeg opp Vertica Norge. Det vil si, jeg gjorde det jo ikke alene. Jeg hadde både moder- og søsterselskap med meg i Danmark, med 75+ konsulenter i ryggen. Men i Norge var det bare meg. Og plutselig har det gått et helt år. Så hva har vi fått til på den tiden?


Menneskene

Vel, for det første er jeg ikke alene lenger. Jeg har fått selskap av fire vanvittig dyktige og dedikterte utviklere. Folk som gjør det gøy å komme på jobb om morgenen. Anders var førstemann inn i august, og uten ham hadde vi nok ikke eksistert i dag. Det viste seg å være en tøff jobb å få inn førstemann. Ikke bare skulle vedkommende ha lyst til å jobbe i en oppstart, men også tørre. Og ikke minst behøvde vi en senior, som kunne dra lasset på egen hånd i tillegg til at han kunne lære opp de neste som kom inn. Alt det, og mye mer fikk vi i Anders. En sindig svenske, tryggheten selv, som ordner opp i det meste, spesielt når det gjelder utvikling. For det er jeg utrolig takknemlig.

Så tok det en stund før nestemann kom inn. Vi har vært igjennom intervju på intervju, uten at det ble fullstendig match. Men så løsnet det hele i løpet av høsten, og etter nyttår har nyansatte trillet inn jevnt og trutt.

Lars er frontendutvikler med en lidenskapelig teknisk interesse, og spesiell forkjærlighet for Javascript og Angular. Selv om han bare er 26 år har han tatt en hver utfordring på strak arm og finner alltid en løsning.

Daniel har jeg jobbet med før, og det gleder meg stort å jobbe med ham igjen. Han har over 20 års erfaring med frontend, men utforsker til stadighet nye måter å gjøre ting på. Personifiseringen av vår visjon om Vertica som innovasjonsplass og verdien forsprang.

Tibor er et multitalent som gjør både back- og frontend utvikling. Også han er 26 år, og er like nysgjerrig som alle de andre på hvordan vi kan løse oppgaver for kunden på best mulig måte og med høyest mulig kvalitet.

Så nå er vi plutselig et selskap. Et ordentlig selskap. Et miljø. En kultur under utforming. Men vi stopper ikke der – vi skal videre. Vi har en god miks mellom juniorer og seniorer, og den miksen skal vi styrke i fremtiden.

Og de tette båndene til Danmark, som nå nærmer seg 100 personer, skal vi fortsette å pleie.

Nå ble det mye om folka – men det er tross alt de som er kjernen i selskapet. Uten dem, intet selskap.

Rosenrødt?

Ja, dette var jo rosenrødt. Ingen problem å starte opp som e-handelsleverandør i Norge, altså.

Vel. Ikke helt. Vi har hatt noen utfordringer, akkurat som mange andre oppstarter.

Det har som sagt tatt mye lenger tid å skaffe de riktige folkene enn vi trodde. Her har vi nok vært kresne, samtidig som utviklerne i dagens marked har like stor grunn til å være kresne. Det er mange om beinet. Innledningsvis hadde vi en ambisjon om seks til åtte ansatte før sommeren, nå ser det ut til at vi lander på fem. Og det er surt å måtte si nei når Perfekt Kandidat ringer på døra fordi du akkurat den dagen har tapt et stort anbud.

For tro det eller ei, ikke alle kunder takker ja...

Kunder og prosjekter

Ikke unaturlig – når hovedfokus er rekrutterring og søsterselskapet har behov for ekstraressurser – så blir det en del danske kunder. I løpet av året har vi jobbet med kunder som Skagen Foods, Tress og HFC (in progress) i Danmark. Men vi har også jobbet med norske kunder som har dratt nytte av ressurser fra både Norge og Danmark. Disse har vi ikke rukket å lage caser på enda, men de kommer.

Nå øker vi fokuset på det norske markedet.

Det tar tid å etablere kjennskap i markedet, og selv om det kommer noen innkommende forespørsler, så blir jeg ikke nedringt. Enda. Så skynd deg før du kommer bakerst i køen for å skaffe deg bransjens mest innovative og konverterende e-handelsløsning! :-)

Synlighet

Det er kanskje her vi har den største utfordringen akkurat nå. Vi er en godt bevart hemmelighet på det norske markedet fremdeles. Selv om vi leverer spennende løsninger for kunder som Coop, Bolia og Brødrene Dahl i Danmark, så hjelper det lite om mulige kunder i Norge ikke vet om oss.

Vi gjør mye for å bli synlige. Men vi kan helt sikkert gjøre mer. Mye mer.

Apropos synlighet: Sees vi på NXT og LOAD?

Vertica 2 år

Så hvordan ser Vertica ut om nok et år?

Ett viktig stikkord det neste året blir «Vekst». Både i omsetning, antall ansatte og norske kunder. Nå har vi grunnlaget. Nå skal Norge erobres.

I år er Vertica nominert med sju kandidater i fire kategorier til Danmarks gjeveste e-handelspris i regi av Foreningen for Dansk Internet Handel (med blant andre Velux, Brødrene Dahl og Molslinjen). Vi har vunnet e-handelsprisen i Danmark 11 ganger de seneste årene. Og neste år skal vi vinne priser også på norsk jord.

Tusen takk

Til slutt vil jeg takke alle som har trodd og tror på oss. «Mor» og «søster» i Danmark som heier på oss og hjelper oss hver dag. Kunder som lar oss jobbe med dem, og partnere som vil oss alt godt. Nesten-kunder som tar seg tid til å snakke med oss, og gir oss verdifulle tilbakeldinger. Ingen nevnt, ingen glemt: Tusen takk alle sammen.

Jeg gleder meg til fortsettelsen!