En komplett e-handelsløsning med online rådgiver 

til kvalitetsbeviste private "gjør-del-selv'ere" og professjonelle entrepenører

← Tilbake til cases

Optimera

I tett samarbeid med Optimera har Vertica designet og utviklet e-handelsløsningen optimera.dk.


Utfordringen

Saint-Gobain-konsernet står bak en rekke brands i Danmark og Norge, herunder Brødrene Dahl, Bad & Design, Heradan og Øland og byggemarkedkjeden Optimera med 17 butikker i Danmark. Saint-Gobain så et stort onlinepotensiale i Optimera og øynet en mulighet for å posisjonere Optimera blant de ledende byggemarkedkjeder i Danmark.

Saint-Gobain ønsket derfor å utvikle en webshop for Optimera.

Løsningen

I tett samarbeid med Optimera har Vertica derfor designet og utviklet optimera.dk, som er en komplett e-handelsløsning.

Optimera henvender seg til kvalitetsbeviste private "selvbyggere" og professjonelle entreprenører, som velger Optimera fordi de får kyndig rådgivning. Det samme gjør seg gjeldende i onlinebutikken, og Optimera og Vertica har derfor utviklet ”Optimerarådgiveren”. Her kan kundene opprette prosjekter, hvor så rådgiveren genererer innkjøpsliste og utførelsesveiledning.

Løsningen er bygget på Umbraco og Commerce Server. 

Resultatene

Saint-Gobain har supplert byggemarkedkjeden Optimera med en online butikk, og tilbyr nå kyndig online rådgivning med en webshop, som bare fungerer. Kjøpsflyten er oversiktlig og designer er brukervennlig, samtidig som det er profilerende. Se Optimeras online shop her.

I tillegg til onlinerådgiveren arbeider Optimera og Vertica med å utvide onlinebutikken med B2B-salg.

Vertica har vært en god sparringspartner og sikret at vi fikk skapt de rette løsninger til avtalt tid. Vertica har i design og implementeringsprosessen forholdt seg meget aktivt til den utarbeidede IA-løsningen. Så nå står vi med den rette e-handelsløsningen for Optimera.

Christian Agger

E-handelssjef i Saint-Gobain

En app til kunder på farten

Vertica har hjulpet Saint Gobain med å utvikle Optimera appen til håndtverker og profesjonelle "gjør-det-selv'ere".

Appen er integrert med optimera.dk, så alle kundenes tidligere kjøp, favorittvarer og innstillinger er delt på tvers av plattformene. Også handlekurven er delt på tvers, så kunden kan begynne en ordre på mobil, tilføre varer fra sitt nettbrett og fullføre ordren fra PCen på kontoret - alt sammen for å understøtte en enhetlig og god kjøpsopplevelse. 

Med Optimera appen har kunden alltid sitt lokale byggemarked for hånden. Her kan kunden finne produkter og priser ved å navigere seg frem i katalogstrukturen, eller ganske enkel ved å søke på produktene med den innebyggede søkefunksjonen. Her hjelpes kunden på vei med anbefalte søk og utvidede søkebegrep. Brukeren kan dessuten skanne strekkoder på de varene de måtte ha foran seg, for så å kunne bestille flere, hvis eksempelvis boksen med skruer er i ferd med å gå tom. 

Appen er utviklet som en PhoneGap-løsning og snakker sammen med webservices på optimera.dk. PhoneGap-teknologien sikrer at man kan bruke den samme kodebasen på tvers av Android og iOS, noe som gjør det mulig å lansere begge versjoner samtidig i henholdsvis Google Play og i AppStore. Den felles kodebasen er også med på å holde utviklings- og supportkostnadene nede. 

Optimera appen kan lastes ned til iPhone her og til Android her.

Les mer om Verticas mobile e-handelsløsninger her

Kontakt meg

Vil du vite mer om e-handel eller mobile løsninger, må du gjerne sende ​​meg en e-post eller ringe. Vi har over 15 års erfaring med e-handel og har interne forretningsrådgivere, designere og utviklere.