Automatisert og sikker samhandel 

Spør Nordens beste integrasjonskonsulenter

EDI

Optimer samarbeidet med kunder, leverandører og myndigheter med en skreddersydd EDI-løsning.


Elektronisk samhandel og EDI

Når vi skal binde deres prosesser sammen på tvers av virksomheter og systemer, kan det være relevant å benytte elektronisk samhandel, også kjent som EDI (Electronic Data Interchange).

EDI betyr at to virksomheter utveksler data mellom to eller flere av deres systemer, og at de data blir uttrykt i en avtalt standard. Det er faste standarder for utformingen av alt fra ordre og fakturaer til eksempelvis følgesedler. 

EDI kan brukes til klassiske arbeidsflyter som:

 • Ordrehåndtering og fakturering
 • Innkjøp
 • Lagerhåndtering og logistikkhåndtering

En av de store fordelene med EDI er at dere kan starte med en rekke mindre pilotprosjekter. Deretter kan dere gradvis rulle det ut til å gjelde alle dere samhandelspartnere, uten at det påløper meromkostninger. Det betyr at dere løpende kan effektivisere deres samhandel ytterligere. 

Hos Vertica kan vi ta hånd om hele prosessen, Sammen med dere velger vi ut de første pilotkundene og legger en plan for videre utrullering. 

Vi sikrer at deres prosesser blir enartede og vi garanterer dere den billigste, raskeste og enkleste implementering for alle parter. Underveis sørger vi selvfølgelig for å gi dere hyppige rapporter og trygge at dere er nøyaktig så involverte sin dere ønsker å være.

EDI kan brukes mange steder

EDI kan også brukes til:

 • Håndtering av bankforretninger og kontoutdrag
 • Bestilling av transport med track-and-trace til alle involverte parter
 • Bestilling av eksempelvis naturgass med automatiserte statusrapporter
 • Innkjøp hos eksterne leverandører
 • Optimering av interne prosesser, som eksempelvis intern fakturering

EDI med BizTalk 

Arbeidet med EDI kan gjøres via Microsoft BizTalk Server som støtter opp under alle typer av standarder og dokumenter, som EDIFACT, EHF, OIOUBL og andre.

BizTalk har dessuten en rekke avgjørende fordeler:

 • Det er enkelt å rulle ut 
 • Det er billigere enn en løsning i skyen (ingen abonnement og ingen transaksjonsomkostninger)
 • Det er enkelt å definere egne dokumentmaler, valideringer og oversettelser

Vi har en svært høy stabilitet i vår datahåndtering. Jeg mener at 30 prosent av æren for den positive situasjonen skyldes bruk av nyere maskinvare og programvare. De resterende 70 prosentene tilskriver jeg Verticas konsulenter. De har rettet problemer og optimalisert BizTalk-løsningen vår, slik at vi har den nødvendige kapasitet og pålitelighet som er så forretningskritisk for oss.

André Peter Bach,

BizTalk-ansvarlig hos Banedanmark

Hva kan Vertica hjelpe med?

Vi hjelper etter den modellen som passer dere best. Uansett om dere ønsker ekspertbistand til et av deres egne teams, eller har bruk for en totalleverandør, så kan vi hjelpe. Dere får en personlig ekspert som har erfaring med nettopp deres type behov. 

Vi hjelper dere med å sette sammen pakker av standarddokumenter til EDI, som dekker deres prosesser, slik at integrasjonen med samhandelspartnere blir så friksjonsfri som over hodet mulig.

Vi håndterer kommunikasjonen med deres partnere og kan hjelpe dem effektivt med å bli integrert mot deres virksomhet - inkludert å sikre avtaler om formater og gjennomføring av tester. 

Vi hjelper dere med å velge ut pilotkunder, gjennomføre innledende implementeringer og sikre suksessen med EDI hos dere med tanke på utrullering til alle deres partnere. 

Gjennom en serviceavtale kan dere få en sikkerhet for at dere vil kunne møte deres kunders forventninger til dere. Dere er klare når kunden behøver dere. 

Vil du høre mer om EDI? Vi tar gjerne en snakk om mulighetene for deres virksomhet.

Kontakt meg

Vil du vite mer om e-handel eller mobile løsninger, må du gjerne sende ​​meg en e-post eller ringe. Vi har over 15 års erfaring med e-handel og har interne forretningsrådgivere, designere og utviklere.

Vi holder dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret på alt indenfor B2B og B2C e-handel.
Les våre siste nyhetsbrev

Læs vores e-bøger

Du er allerede tilmeldt nyhedsbrevet. Vil du vide mere om trends i e-handel, søgning eller browseroptimering? Så download vores e-bøger.

Læs vores e-bøger